zaterdag 21 mei 2011

Les Géants wint prijzen in Cannes!!!

'Les Géants', een film van de Belgische regisseur en acteur Bouli Lanners, viel op de slotavond van de Quinzaine des Réalisateurs, een nevenprogramma van het Filmfestival in Cannes, tweemaal in de prijzen. Lanners mag de Prix SACD (Société des auteurs et compositeurs dramatiques) en de Art Cinéma Award van de Confédération Internationale des Cinémas d'Art et d'Essai (CICAE) bijzetten in zijn prijzenkast.

De film! Het belooft een saaie zomer te worden voor de jongens Zak en Seth... Maar daarover een film draaien zou maar een triestige zaak zijn! Bouli Lanners laat dan maar de jonge Danny opdraven om Zak en Seth mee op sleeptouw te nemen. Samen beleven ze alsnog een onvergetelijk avontuur.Bram Vanparys ofte The Bony King of Nowhere zorgde voor de muzikale omlijsting.

Bouli Lanners regisseerde zijn eerste langspeelfim, 'Ultranova', in 2005. Deze is beschikbaar in uw favoriete bibliotheek. Ook zijn opvolger, de road movie 'Eldorado', staat bij ons in de rekken.

Bezige bij Bouli schrijft op dit moment het scenario van zijn vierde langspeler, 'Tenderville'. Van de Bezige Bij hebben we trouwens ook heel wat boeken (flauw, we beseffen het)!

Bron: De Morgen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten