woensdag 18 mei 2011

Philip Roth wint Man Booker International Prize

De Amerikaanse auteur Philip Roth heeft de Man Booker International Prize gewonnen (niet te verwarren met de 'gewone' Man Booker Prize). Hij kreeg deze award op 77-jarige leeftijd voor zijn uitgebreide oeuvre. De jury verkoos Roth boven onder andere spionageschrijver John le Carré en jeugdauteur Philip Pullman om volgende redenen:

"Zijn verbeelding heeft ons idee van de joodse identiteit hervormd en de fictie nieuw leven ingeblazen. Niet alleen de Amerikaanse fictie, alle fictie. (...) Toen hij tussen 50 en 60 jaar oud was, wanneer de meeste auteurs op hun retour zijn, schreef hij een aantal boeken van de hoogste, meest blijvende kwaliteit."

Uw favoriete bibliotheek heeft maar liefst 33 boeken van deze topauteur in het bezit. Een greep uit ons aanbod: Het complot tegen Amerika, Portnoy's klacht, Operatie Shylock, Amerikaanse pastorale, Nemesis, Alleman ... .Bovendien hebben we ook twee films die gebaseerd zijn op Roths romans. In 2008 werd zijn roman The dying animal verfilmd als Elegy met o.a. Ben Kingsley, Penelope Cruz en Dennis Hopper in de hoofdrollen. Enkele jaren eerder verscheen The human stain (naar het gelijknamige boek) met Anthony Hopkins, Ed Harris en Nicole Kidman. Beide trailers staan hieronder.

Elegy
                           

The human stain

bron: deredactie.be

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen