dinsdag 24 mei 2011

Robert Allen Zimmerman ofte Bawb Dylan 70!!!

De man lijkt ons niet bepaald een uitgesproken feestbeest te zijn maar Robert Allen Zimmerman zal vandaag toch vele gelukwensen, hommageconcerten, ed. moeten incasseren. Bob Dylan, één van de meest invloedrijke artiesten voor vroegere en huidige generaties, wordt vandaag namelijk 70!!! Hiep, hiep, hoera voor Bob x 70!!! Tot zover de gelukwensen!

Zelf heeft de man natuurlijk veel meer verdienste aan de muziek die hij sinds begin de jaren 60 op de mensheid losliet. Tot op heden resulteerde dit in bijna 40 studioalbums en onoverzichtelijk veel bootlegs, liveregistraties,... Doorbreken deed hij als protestzanger, het was er ook de tijdgeest voor, maar hem de dag van vandaag enkel zo typeren zou schande zijn! Vooral op tekstueel gebied zou Dylan veel invloed gehad hebben op de pop- en folkmuziek. Bij Bob mocht het namelijk over meer dan alleen maar 'I love my Baby' en dergelijke gaan. Ook muziekaal wist hij zijn stempel te drukken. Getuige daarvan zijn de vele covers die opgenomen zijn van Bawbs werk. Eva De Roovere, Jimi Hendrix, Guns N' Roses, allemaal vergrepen ze zich al dan niet op een succesvolle manier aan Dylans muziek.

Bob Dylan is zo'n artiest waar men voor of tegen is. Laat ons vandaag maar allen voor zijn. Een oudje trap je namelijk best niet op de tenen! Geniet van 'Knockin' on Heaven's Door'! En dat Dylan maar nog eventjes wacht om zijn eigen songtitel letterlijk te nemen.

2 opmerkingen:

  1. Heel veel respect voor Bob. Na al die jaren nog steeds vernieuwend.

    BeantwoordenVerwijderen