dinsdag 10 mei 2011

Yves Petry wint Libris Literatuurprijs en komt naar Letterkoorts 2011!

Onze landgenoot Yves Petry heeft gisteren de prestigieuze Libris Literatuurprijs gewonnen voor zijn boek 'De maagd Marino'. Hij haalde het van de andere (Nederlandse) genomineerden Adriaan van Dis (Tikkop), Arnon Grunberg (Huid en haar), Gerbrand Bakker (De omweg), Esther Gerritsen (Superduif) en Peter Buwalda (Bonita Avenue). Ook de vorige twee jaar won een Vlaming: Dimitri Verhulst in 2009 (Godverdomse dagen op een godverdomse bol) en Bernard Dewulf in 2010 (Kleine dagen).

Het is dan ook met gepaste trots dat we nu al kunnen aankondigen dat Yves Petry een van de namen op Letterkoorts zal zijn op vrijdag 21 oktober 2011. Dit jaar vindt Letterkoorts in Kortrijk plaats maar ook de bib van Waregem is vertegenwoordigd in de organisatie.

'De maagd Marino' is losjes gebaseerd op een geruchtmakende kannibalistische moordzaak in Duitsland, die in 2002 aan het licht kwam: Armin Meiwes had Bernd Jürgen Brandes vermoord op diens eigen verzoek, na eerst Brandes’ penis te hebben afgesneden met het doel hem te verorberen. U vindt dit boek (uiteraard) in onze bib terug!

Bron: destandaard.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten