woensdag 15 juni 2011

Lachen gieren brullen met Cinébib

Wie zich af en toe in het glazen aquarium van de audiovisuele afdeling waagt, zag ongetwijfeld al eens de Cinébib-stand. Met deze driemaandelijkse wisselcollectie wil Cinébib een ander soort film naar de bibliotheek brengen, zeg maar 'de betere film'. U kan deze klasse-dvd's bovendien gratis uitlenen!

Deze keer is de collectie 'humor' beschikbaar in onze bib. Het gaat om flms waarbij er geen kant en klare moppen alla HT&D op u losgelaten worden (start de lachband!) en je de humor net iets dieper moet gaan zoeken. Maar daarom zijn ze uiteraard niet minder grappig! Een overzicht.

Kleppers als 'Dr. Strangelove' van Stanley Kubrick of het compleet absurde 'The life of Brian' van Monty Python behoeven geen verdere uitleg. Maar voor wie zich wil laten verrassen, hebben we nog achttien andere films ter beschikking. Wat dacht u van 'Le mari de la coiffeuse', een Franse film over de tomeloze liefde van een twaalfjarige jongen voor een goed van poten en oren voorziene kapster? Ook het Braziliaanse 'Estômago' zal u ongetwijfeld tot twee naar boven gekrulde mondhoeken kunnen verleiden! Chinese films kunnen blijkbaar ook grappig zijn (toegegeven, we wisten het zelf niet). 'It's kung fu... but not as you know it': dat geldt voor 'Kung fu hustle' uit 2004.

Als het voor u nog net iets gekker mag, is Emir Kusturica uw man met 'Life is a miracle', een film volgens het beproefde Kusturica-recept 'het kan niet genoeg van de pot gerukt zijn'. En om in de (geografische) buurt te blijven: de Roemeense film 'Tales from the golden age' toont dat er zelfs in de communistische jaren tachtig er humor te rapen valt. Wie had dat gedacht?

Duiters, goeie muziek en humor in één film? Het kan, dankzij Fatih Akins wervelende 'Soul kitchen' waarin lekker eten, een luie en een minder luie Griek en onvervalste soul de hoofdrollen spelen. Aanschuiven maar!

Wie het volledige aanbod wil zien, kan hiervoor terecht op de website van Cinebib.

Om u nu al in hogere lachsferen te brengen, vindt u hieronder de trailer van de Scandinavische film 'Kitchen stories' terug.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen