maandag 25 juli 2011

Jimi, Brian, Jim, Janis, Kurt,… Amy!

Amy Winehouse sterft, another waste of talent!!!

Ze maakte tijdens haar korte leven slechts twee albums. Maar wat voor albums! ‘Frank’ uit 2004 zorgde ervoor dat de muziekwereld een zangeres leerde kennen met een geheel eigen stemgeluid. ‘Back to Black’ uit 2006 was er over de hele lijn boenk op! Samen met topproducer Mark Ronson vond ze haar specifieke sound en leverde ze de ene hit na de ander af. Denk maar aan: ‘Back to Black’, ‘You Know I’m No Good’ en ‘Rehab’ (vaak geweest maar zonder succes).

Helaas was Amy Winehouse nog bekender voor haar drugs- en drankgebruik, ze had er nu eenmaal de naam voor, en dit betekende haar tragische ondergang. Ze leverde de laatste jaren nog weinig muziek af. Concerten werden, als ze al kwam opdagen, vaak lallend afgewerkt. Ze kwam enkel nog in het nieuws met haar excessieve levensstijl,… Kortom, niet het stoere Rock and Roll-verhaal maar de zielige neergang van een artieste waar we te weinig van gehoord hebben.

Ze gaat nu solliciteren voor een plaatsje in de illustere ‘forever 27 club’. Jimi Hendrix, Brian Jones, Jim Morrison, Janis Joplin en Kurt Cobain zien haar ongetwijfeld graag komen. Wij kunnen, net zoals bij haar vermelde voorgangers, enkel denken: “Welke mooie muziek is er samen met deze artieste heengegaan?”.

Amy Winehouse in de bib.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten