dinsdag 13 september 2011

Borsten, borsten en nog eens borsten


Als dat geen titel is die het aantal hits van deze pagina serieus zal doen stijgen! Nu hebben we tenminste jullie aandacht voor een belangrijk project. Vanaf zaterdag start het preventieproject borstkanker. Hiermee wil de stedelijke adviesraad Waregem Gezond het vroegtijdig opsporen van borstkanker in de kijker zetten. Een overzicht van de activiteiten.
Interactieve tentoonstelling:
De rode draad doorheen het gehele project is de interactieve tentoonstelling 'Laat naar je borsten kijken'.
Deze tentoonstelling geeft de bezoeker de nodige informatie op een speelse en uitnodigende manier.
Ze bestaat uit zes modules, waarbij iedere module een ander aspect van borstkanker en borstkankeropsporing behandelt. De achterzijde van de modules worden bekleed door grote portretten, gefotografeerd door Lieve Blancquaert.

Deze tentoonstelling is gratis te bezoeken in de zaal Ierse Berm in RVT De Meers - Schakelstraat 43, 8790 Waregem.
Ze is tussen 17 en 28 september dagelijks geopend tussen 14.00u. en 18.00u.

Lezing Christel Van Dyck:
Christel Van Dyck, bekend van de radio, werd in 2007 zelf geconfronteerd met borstkanker. Nu doet ze graag haar verhaal aan anderen, over haar ervaringen met de vreselijke ziekte.

Deze lezing gaat door op 20 september in de zaal Ierse Berm van De Meers. Ze is gratis bij te wonen en start om 20.00u. Inschrijven is noodzakelijk via preventie@waregem.be of 056 62 12 93.

'Ode aan de vrouw' door Peter Van Laet:
Al eeuwenlang is het wonderlijke mysterie van de vrouw een inspiratie voor dichters, schrijvers, muzikanten, schilders en beeldhouwers. Peter Van Laet gaat in deze theatertour op zoek in en buiten het repertoire van Mama’s Jasje naar de mooiste zinnen ooit over de vrouw geschreven. Om deze muze nog meer te strelen, wordt Peter Van Laet in dit programma bijgestaan door het strijkkwartet Meret en zijn zielsverwanten Gunter Van Campenhout en Bert Verschueren.

Deze voorstelling gaat door op 21 september om 20.00u. in de schouwburg van CC De Schakel.
Kaarten kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar in de stadswinkel. Er wordt met genummerde plaatsen gewerkt.

Bakwedstrijd voor verenigingen en diensten:
Ben je lid van een Waregemse vereniging? Of werk je voor een Waregemse dienst? Schrijf je dan als de bliksem in voor onze grootse bakwedstrijd! Creëer met je vereniging of dienst een taart die op een of andere manier gelinkt is aan het thema borstkanker, en breng ze op 24 september om 14.00u. naar de Ierse Berm in De Meers, en wie weet gaat jouw vereniging of dienst aan de haal met 250 euro vormingsbudget! Jurering door een professionele jury.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten