maandag 24 oktober 2011

Week van de Radio

Week van de zee, week van de smaak, week van het bos, week van de vervoering,... Al die 'weken van...'!?! In een jaar zijn er veel te weinig weken om ze allemaal georganiseerd te krijgen. Toch, als er één ding is die één van die 52 weken mag opeisen, dan is het wel onze goede oude radio. Het is dus deze week terecht, 'Week van de Radio'.
Radio is alomtegenwoordig. Waar men ook komt, ergens staat er wel een radio te spelen. Iedereen heeft ook wel één of ander radiomoment dat is blijven 'plakken': de ontsnapping van Dutroux, de keren dat men met ma en pa naar 'De taalstrijd' luisterde, de radio-uitzendingen tijdens de oorlog, enz... Laat ons gerust uw favoriete of beklijvendste radiomoment horen... Klik op 'reacties' en stuur het ons door!

Tussen al het internetgeweld houdt de radio ook de dag van vandaag goed stand. De 'Week van de Radio' verdient dan ook een speciale plaats in onze bibliotheek. In de AVM-afdeling staan verschillende standjes met cd's en boeken die iets met radio te maken hebben (geschiedenis van de radio, cd's met fragmenten uit legendarische radioprogramma's, zelf radio's maken,...). U herkent de standjes aan de oude radio's.

Bekijk ook de website voor alle activiteiten rond de 'Week van de Radio'.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen