dinsdag 29 november 2011

Dr. House plays the blues!

Dat Hugh Laurie een creatieve duizendpoot is, wisten we hier al langer. Aan de zijde van Rowan Atkinson bezorgde hij ons back in the eighties herhaaldelijk ongeneeslijke lachkrampen in Blackadder. In de derde reeks kroop hij in de huid van George, Prince of Wales (Hij Die Het Woordenboek Vakkundig In De Fik Stak) en speelde de wel zeer enthousiaste Lt. the Honourable George Colhurst St. Barleigh in de loopgraven van reeks vier.

Samen met boezemvriend Stephen Fry bleef hij de grenzen van de absurde comedy verleggen in A bit of Fry & Laurie. Daarnaast speelde hij ook in enkele films zoals Sense and Sensibillity en The man in the iron mask. Hij deed voice-overs voor de animatiefilm Stuart Little én hij speelde ooit een gastrolletje in Friends.

Sinds 2004 kent het grote publiek hem als Dr. House, de briljante dokter met een serieuse hoek af. Maarrr (en nu komen we bij onze pointe) onlangs keerde hij terug naar zijn grote liefde: muziek! Laurie's cd 'Let them talk' is een aaneenschakeling van bluessongs en boogies uit New Orleans en omstreken. Kijk, luister en geniet van Hugh Laurie, van Swanee River en van Lauries meeslepende pianospel (niet noodzakelijk in die volgorde). Wij zijn alvast verkocht. U ook?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten