woensdag 11 april 2012

E-reading in de bib!

Wat is er nu gezelliger dan met een aangenaam in de hand liggende iPad zitten lezen voor je HD-TV waar het beeld van een heerlijk knetterend haardvuur zorgt voor een deugddoende warmte?

Zoals bij zoveel nieuwigheden krijg je ook bij het e-readen heel wat voor- en tegenstanders. Jan moet papier tussen de vingers voelen, Piet gaat liever liggen 'vegen' over het scherm van zijn e-reader. Joris zet in bed een hoofdlamp op om zijn vrouw niet te storen, Corneel heeft genoeg aan de schermverlichting van zijn iPad.

Maar e-readen, wat is dat nu eigenlijk? Hoever staat het in ons land? Welke toestellen zijn er beschikbaar en hoe werken ze?
In de bib kan je op maandagavond 23 april komen luisteren naar de lezing: 'E? Lezen? Digitaal lezen in opmars'. Matthijs De Ridder vertelt je alles over e-reading en e-readers. Je kan er ook een aantal toestellen testen.
De lezing vindt plaats in het kader van 'de Digitale Week' (21 tot en met 27 april). In Waregem zijn er tijdens die week verschillende activiteiten rond multimedia. Check de websites van de 'Digitale Week' en stad Waregem voor meer info.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten