dinsdag 2 oktober 2012

Het Betere Boek creëert literaire hotspot in Gent

De tweede editie van Het Betere Boek, vindt op zaterdag 6 oktober plaats in Gent. Het Betere Boek biedt opnieuw een krachtig en gevarieerd programma aan: een aantal gevestigde waarden en debutanten zullen het hebben over actuele thema’s en onderwerpen die in hun in 2012 verschenen werk aan bod komen. Gasten en interviewers zijn onder meer Jean Paul Van Bendeghem, Herman Brusselmans, Dirk Verhofstadt, Bernard Dewulf, Tom Lanoye, Peter Terrin, Marc Reynebeau, Robbe De Hert en Piet Van Eeckhaut.

Nieuw dit jaar is het feit dat het literair festival niet enkel doorgaat in en rond de gebouwen van het Liberaal Archief (Kramersplein, Gent) maar ook in en rond Het Geuzenhuis (Kantienberg, Gent).

Ook dit jaar wordt op het einde van het festival De Bronzen Uil uitgereikt. De Bronzen Uil is de prijs voor het beste Nederlandstalige romandebuut van 2012, ter waarde van 5.000 euro en het bronzen beeld van een uil. De negen genomineerden voor deze prijs worden tijdens het festival opnieuw geïnterviewd door Friedl’ Lesage.  De bezoekers van het festival kunnen via de publieksprijs van De Morgen ook stemmen voor hun favoriet en maken kans op een boekenpakket.

De tweede editie van het festival staat in het teken van Louis Paul Boon, die dit jaar honderd jaar zou zijn geworden. Het Boon-programma start met een aantal dichters die onder het motto “Schop de mensen tot ze een geweten krijgen” eigen werk voordragen. Vervolgens komen er een aantal vrienden en kennissen van Boon aan het woord. Ook zijn zoon Jo komt vertellen over de persoon Louis Paul Boon. Tenslotte zullen Etienne Vermeersch en Kris Humbeeck dieper ingaan op twee klassiekers, namelijk Het Geuzenboek en De Kapellekensbaan. Doorlopend kunnen de bezoekers van het festival ook twee tentoonstellingen over Boon meepikken: in het Geuzenhuis zullen 20 Karboontjes te bezichtigen zijn en in het Liberaal Archief kan je een selectie uit de Fenomenale Feminateek gaan bewonderen.

Het Willemsfonds, organisator van Het Betere Boek

Bekijk het volledige programma hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten