woensdag 3 april 2013

"Vanwaar komt toch die heerlijke, frissche geur, die u steeds omgeeft?"

Deze openingszin zou serieus op onze lachspieren werken, maar de frissche juffrouw uit onderstaande reclame antwoordt beleefd "Van Eve, de fijnste aller toiletzeepen!". Met de advertentie voor verwijdering van overtollig haar zouden we net iets minder kunnen lachen, maar dit terzijde. Feit is dat het stadsarchief een schat aan informatie herbergt, waaronder ook heel wat leuke reclameboodschappen.

Daarom installeerde het Waregemse stadsarchief in haar leeszaal een bescheiden tijdelijke tentoonstelling waarin allerlei vormen van lokale reclame uit de eigen archieven aan bod komen. Van gadgets en advertenties tot audiovisueel materiaal, allen erkend in hun historische waardigheid en gelijkheid.

Je kan ze vanaf 3 april tot het eind van het jaar bezoeken in de leeszaal van het archief tijdens volgende openingsuren:

 • maandag: van 14.00u. tot 17.00u.
 • dinsdag: van 14.00u. tot 18.30u.
 • woensdag: van 14.00u. tot 17.00u.
 • Andere momenten na afspraak
 • En van de reclametentoonstelling gaan we naadloos over naar reclame voor het stadsarchief in het algemeen.
  Stem via www.west-vlaanderen.be/erfgoedprijs voor de Erfgoedprijs! Vul op het stemformulier naast je eigen gegevens ook volgende velden in :

  Naam genomineerde: Stadsarchief Waregem
  Initiatief genomineerde: Van Paardenmiddel tot paardendokter. Over de geschiedenis van de paardengeneeskunde. Tentoonstelling, boek en film.
  Website genomineerde: www.waregem.be/archief

  De archivaris dankt jullie!

  

  Geen opmerkingen:

  Een reactie posten