vrijdag 7 juni 2013

Eerste single Rolling Stones 50 jaar geleden gelanceerd

Vandaag, 7 juni 2013, is het precies vijftig jaar geleden dat de allereerste single van de Rolling Stones bij de platenboer belandde. Die dag werd de single ook voor het eerste op BBC Radio gespeeld, en Jagger was bij het horen van 'Come On' zielsgelukkig, ondermeer omdat hij eraan had getwijfeld of de song ook echt op de 'wireless' zou gespeeld worden.
'Come On' was geen originele Stones-song, maar een compositie van oerrocker Chuck Berry. Het kwintet, dat vorig jaar zijn 50ste verjaardag vierde, had het nummer in mei 1963 opgenomen in de Olympic Sound Studios in het zuidwesten van Londen.

In de Britse hitparade raakte 'Come On' niet verder dan plaats 21. De Stones hebben 'Come On' zelden live gespeeld. Volgens gitarist Keith Richards werd de single enkel opgenomen omdat er dringend iets op plaat moest.
Hieronder kan je genieten van een live versie van 'Come On'. Beeld en geluid zijn niet altijd in overeenstemming, maar Mick Jagger z'n elastieken benen op zich zijn al leuk om naar te kijken. In de bib vind je niet minder dan 9 dvd's, 45 cd's en 17 boeken van of over de Stones.bron: Demorgen.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten